duminică, 27 august 2017

Azi e despre el...

Septembrie 2010 a fost debutul meu în ale pedagogiei. Începeam atunci primul meu an în învățământ în calitate de profesoară de Religie Ortodoxă. Pentru că am terminat facultatea la Alba Iulia, binecuvântarea arhierească era valabilă pentru județele Alba și Mureș. Întrucât posturile în județul Alba erau puține și pentru a-ți face norma erai forțat obligat să mergi prin mai multe școli, am ales să merg în județul Mureș. 

Și iată-mă în septembrie 2010, profesoară la Zau de Câmpie, în județul Mureș. Orașul meu natal, Câmpia Turzii, era relativ aproape, dar chiar și așa acomodarea la Zau a fost destul de dificilă. După câteva luni îmi doream să termin cu bine primul an în învățământ și să mă întorc în Alba, cu riscul de a ''colinda'' mai multe școli pentru a-mi face norma. 

Atunci a apărut el...


În ianuarie 2011 l-am cunoscut pe el, cel care urma să fie confidentul meu pentru toată viața. Cel care mi-a schimbat cursul vieții într-o cu totul altă direcție 😊. Prima mea impresie despre el mă face și acum să râd. Ne amuzăm împreună de fiecare dată când ne amintim... Mi s-a părut că era înfumurat și încerca să pară superior. Următoarea întâlnire a avut loc la 2 luni distanță și de atunci am început să ne vedem aproape zilnic, astfel începând povestea noastră de dragoste. 

Exercițiu de recunoștință!


Cred că de mai bine de două săptămâni îmi tot propun să fac un exercițiu de recunoştință...mi-am propus să încerc 30 de zile de recunoștință. Am tot omis să încep acest exercițiu, dar sper să-l încep cât de curând.

Azi, în schimb vreau să fiu recunoscătoare lui...soțului meu.

Suntem născuți în aceeași zi, dar la un an fără o oră diferență. Suntem amândoi în zodia Fecioară, însă caracterele noastre sunt total diferite diferite. Eu am spiritul critic foarte dezvoltat, în schimb, el e foarte pacifist, eu sunt o agitată înnăscută, el e foarte calm și răbdător, eu sunt meticuloasă și perfecționistă, el e mai lejer din fire. Toate diferențele dintre noi nu fac decât să ne aproprie mai mult.

Azi îți sunt recunoscătoare ție, dragul meu...


Încep prin a-ți fi recunoscătoare că în urmă cu aproximativ 6 ani şi jumătate ai crezut în mine şi-n dragostea noastră şi mi-ai oferit sentimentele tale pure de dragoste, devenind astfel prietenul meu, confidentul meu, iubitul meu.

Îți sunt recunoscătoare pentru că deşi la început, am avut o perioadă de relație la distanță, eu fiind în România, iar tu fiind la muncă în Elveția, încrederea reciprocă a triumfat.

Îți sunt recunoscătoare pentru că în decembrie 2012 ne-am mutat împreună în prima noastră casă...

Îți sunt recunoscătoare pentru că în ciuda accidentării dinaintea nunții noastre nu ai renunța în a-mi oferi cel mai frumos dans și primul nostru dans în calitate de soț și soție.






                         


Îți sunt recunoscătoare pentru că în mai 2014 ne-am jurat iubire şi respect reciproc în fața lui Doamne Doamne și am devenit astfel o familie.

Îți sunt recunoscătoare, ție, soțul meu drag, că în perioada în care eram însărcinată ai fost alături de mine, mai ales atunci când nimic din ceea ce mâncam nu îi convenea băiețelului nostru, aflat atunci încă înăuntrul meu, preferai să stai alături de mine, chiar dacă poate nu era ceva tocmai plăcut.



Îți sunt recunoscătoare pentru că după ce Andres a venit pe lume, depresia post-natală nu a întârziat să apară, dar ai ştiut cum să gestionezi situația şi am depăşit împreună momentul.

Îți sunt recunoscătoare pentru că atunci când îl alăptam noaptea pe Andres te trezeai să mi-l aduci în pat, contribuind astfel amândoi la hrănirea şi creşterea lui.

îți sunt recunoscătoare pentru că ai lăsat după mine atunci când am vrut să încercăm să ne schimbăm apartamentul, deşi şansele erau destul de mici, m-ai lăsat să încerc şi împreună am reuşit.

Îți sunt recunoscătoare pentru că atunci când în concediu de maternitate fiind, m-ai susținut în proiectul meu Handmade by Florina.

Îți sunt recunoscătoare ție pentru că deşi la început am fost sceptică cu ideea de a pleca de acasă şi a începe o viață nouă undeva afară, ai continuat să insişti pe idee şi venind aici (în Anglia), mi-ai demonstrat că a fost alegerea cea mai bună pentru noi.

Îți sunt recunoscătoare pentru că e un tată minunat pentru Andres, oferindu-i exemplu cel bun, zilnic.

Îți sunt recunoscătoare că de cele mai multe ori te lași pe locul doi pentru ca nouă, lui Andres și mie, să ne fie bine.

Sunt atâtea lucruri pentru care ar trebuit să-ți mulțumesc şi să-ți fiu recunoscătoare.

Mulțumesc pentru toate dragul meu! Nădăjduiesc să fiu partenera ideală pentru tine!


Voi pentru ce sunteți recunoscători partenerilor voștri?

2 comentarii:

  1. Ce cuvinte frumoase,mi-au dat lacrimile cand am citi! Ii sunt recunoscatoare pentru tot ce sunt azi,pentru tot ce am realizat pana acum,pentru ajutorul pe care m-il ofera in cresterea ingetasului nostru ( avand in vedere ca lucreaza intre 12 si 14 ore pe zi). Pupicei Din Germania :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup și eu cu drag, Ioana :* Așa e...soții noștri sunt 'stâlpi' de susținere pentru noi și pentru familia noastră, a fiecăruia. Să aveți grija de voi și de bebe :) Vă îmbrățișăm cu drag!

      Ștergere