De câte ori nu v-ați dorit în perioada copilăriei să creșteți mari, să fiți persoane independente?! Poate nici măcar nu știați prea mult ce înseamna asta, dar faptul că de multe ori auzeați sintagma...''când o să fi mare...'', vă doreați să descoperiți ce există după... 😊.
Am avut aceleași gânduri, cum au majoritatea copiilor probabil... Când încă nu aveam buletin îmi doream cu nerăbdare să vină acea zi când voi avea propriul meu act de identitate. După 14 ani, am așteptat cu nerăbdare ziua în care am împlinit 18 ani și am devenit majoră. Deja eram răspunzătoare de faptele mele 💪. Majoră fiind am așteptat să termin liceul și să merg la facultate. Deja faptul că studiam într-un oraș diferit de orașul unde locuiam îmi dădea o oarecare independență. Abia după terminarea facultății și intrarea în câmpul muncii mi-a oferit independența pe care majoritatea și-o doresc, însă cu toate acestea nu era o independență 100%. De ce? Pentru că încă locuiam cu părinții, pentru că încă nu aveam casa mea, spațiul meu propriu unde să-mi pot petrece timpul așa cum vreau eu. Nu vă imaginați că am niște părinți pisălogi care mă controlau permanent sau care îmi invadau spațiul intim, nu...nici pe departe, dar locuința proprie era un obiectiv suprem după terminarea facultății.
Șansa a fost de partea mea... În 2012 aveam să mă mut împreună cu prietenul meu pe atunci (ulterior a devenit soțul meu) în casa noastră. Era un apartament mic, de doar 30mp, dar era al nostru și eram fericiți.
Puteam să le spunem celor ce ne călcau pragul...
30 mp cât avea primul nostru apartament multora li se pare ceva foarte mic, ei bine amenajarea case s-a făcut în așa fel încât spațiul să fie utilizat corespunzător și să fie cât mai funcțional.
Cei 30 mp conțineau un dormitor, un living, bucătărie baie și cămară. Pentru că atunci nu am apelat la un birou de proiectare, probabil din lipsă de prea multă informare, acum aș face-o în ideea în care un birou de proiectare are mereu mai mulți Ași în mânecă decât am avut eu cu soțul meu.
DORMITORUL
Ca suprafață dormitorul ocupa o treime din întregul apartament. Era ''colțul'' nostru intim. Pentru că spațiul trebuia utilizat până la ultimul centimetru, am ales să avem un pat care pe timpul zilei era canapea, iar pe timpul nopții se transforma într-un mic pat matrimonial. Deasemenea aveam în dormitor un mic dressing și un birou.
LIVINGUL
Livingul era spațiul în care ne petreceam cea mai mare parte din timp. Aici ne primea musafirii și aici ne relaxam după o zi de muncă. Livingul am ales să-l facem cât mai primitor. Canapeaua, masa și televizorul sunt doar câteva obiecte care nu puteau lipsi din acest spațiu. Bineînțeles că în living aveau să aibă loc jocurile virtuale ale soțului meu pe Playstation și de ce nu vizionarea diverselor meciuri de fotbal. Livingul trebuia astfel să ofere cât mai multă relaxare.
BUCĂTĂRIA
Nu sunt un Masterchef, dar îmi place să gătesc. Amenajarea bucătăriei a fost în proporție de 90% ideea mea. Fiind un spațiu mic, am optat pentru o mobilă de bucătărie de culoare deschisă, mai exact crem, pentru a da impresia de spațiu mărit. Spațiul era atât de limitat, încât am optat pentru o masă ce se rabata pe perete, astfel încât eu și soțul meu puteam lua masa în bucătărie, iar când aveam invitați la masă, apelam la living. Bucătăria era mai mult un spațiul am meu, de creare a gusturilor 😉.
BAIA
Baia la fel precum celelalte încăperi avea un spațiu limitat, dar am optat pentru o cabină de duș în defavoarea unei cade. Chiar și așa, baia era echipată corespunzător. Bideul e singurul obiect sanitar ce-mi lipsea din această baie (am reușit însă să-mi ating această dorință în momentul în care ni s-a mărit familia și ne-am mutat la un apartament mai mare).
CĂMARA
Cămara era suficient de mare, dar pentru că dacă aș fi umplut măcar o dată cămara cu conserve, murături și dulcețuri, ar fi însemnat să mâncăm din ele măcar vreo 3-4 ani, au optat să folosim o parte din spațiul cămării la depozitarea frigiderului, iar restul spațiului pentru scopului lui inițial, acela de depozitare conserve/murături.
Pe cât de micuță poate părea această locuință la prima vedere, pe atât de fericiți eram noi în ea. Era ACASĂ și asta era cel mai important.
AIA Proiect
Este foarte important în proiectarea și/sau amenajarea locuinței să se țină cont de fiecare membru care va locui acea casă. Hobby-urile fiecăruia trebuie să se regăsească în spațiul pe care îl deține.
Pentru persoanele aflate în pană de idei, recomand apelarea la un birou de proiectare. AIA Proiect este un birou de proiectare, audit energetic, evaluare imobiliară și servicii auxiliare.
De la evaluator ANEVAR, diverse avize și planuri urbanistice, proiecte case și/sau amenajări, reamenajări și renovări, toate aceste servicii sunt oferite de persoanele special destinate să vină în ajutorul clienților.
Testimonialele celor care au apelat la AIA Proiect, demonstrează că sunt o echipă de profesioniști.
Atunci când avem în minte un proiect de casă, este important să avem lângă noi care pot să transforme o veche casă sau doar un simplu proiect, în ACASĂ. AIA Proiect îți va fi mereu alături în acest demers. Trebuie doar să apelezi la specialiști, atunci când ești depășit de situație.
Voi cum v-ați amenajat locuința? Ați apelat la un specialist sau v-ați dus pe mâna instinctului propriu?
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017 - Proba a III-a
Nu pot să mulțumesc suficient serviciului de finanțare lemeridian și să-i anunț pe cât de recunoscător sunt pentru toată asistența oferită de dvs. și de personalul echipei dvs. și aștept cu nerăbdare să le recomand prietenilor și familiei în cazul în care au nevoie de consultanță sau asistență financiară. Împrumut de afaceri .Via Contact:. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. Mențineți treaba excelentă.
RăspundețiȘtergereMulțumesc, Busarakham.