luni, 28 noiembrie 2016

Campania ShoeBox 2016

     Începând cu 1 Decembrie 2016, fiecare dintre noi poate face o faptă bună pentru copii aflați într-o situație mai dificilă decât a noastră...cu siguranță, fiecare dintre noi avem posibilitatea de a oferi ceva...dacă nu ceva fizic, putem ajuta cu un share la acțiunea celor din Cluj Napoca și să facem cât mai vestit acest eveniment...
   Anul trecut am auzit pentru prima dată de acest proiect cu ajutorul Facebook-ului...anul acesta sper sa-l fac și eu la rândul meu cunoscut altor persoane...
     Ai nevoie de:
- o cutie goală de pantofi (corpul și capacul);

- hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de Iarnă.

- foarfecă/cutter;

- timp și/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vrei sa le dăruiești unui copil de vârsta și genul ales de tine;

- răbdare …
     

Etape:
      Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi. Ai mai jos câteva sugestii:
 • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
 • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva.
 • jucarii potrivite pentru vârsta și sexul copilului;
 • produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante ( fetele au mare nevoie de așa ceva);
 • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legatura în continuare);
 • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel;
 • poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva să facă vreo ispravă copiii … Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric).
 • orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor
      Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva.
     Țineți cont:

 • Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rog să vă limitați la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde.  Dacă aveți așa ceva de dat, scrieți un mail la organizatori și ei vă pun în legătură cu partenerii lor care pot primi și distribui legal și după nevoi și aceste produse.
 • Dacă aveți aleasă o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc).
 • Acum ajung la o chestiune sensibilănu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primițiToate lucrurile trebuie să fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar place să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e “de aruncat”.
     Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă).
     Copiii sunt între 2-18 ani fete și băieți.
    Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.
     Vă rog să vă completați numele și adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna la fiecare locaţie, pentru că să vă putem mai apoi da de știre despre unde și la cine a ajuns cutia voastră.

     Termen limită colectare cutii: 15 Decembrie
      Pentru că numărul locațiilor și poziția acestora diferă de la an la an, le puteți vedea pe toate în pagina LOCAŢII, unde încerc să le păstrez actualizate.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu