Magazinele de caritate sunt foarte dese aici, în Anglia. Cred că fiecare zona are cel puțin un magazin de caritate. Am fost plăcut impresionată de aceste magazine.
Știu că în Târgu Mureș, orașul unde am locuit înainte să venim în Anglia, avea un singur Magazin de caritate aparținând Biserici Romano-Catolice.
De curând am avut ocazia să înțeleg cu funcționează aceste magazine. Fiecare magazin de caritate aparține unei asociații, ce are un scop bine definit, mai exact, copii sau vârstnici, bolnavi de cancer sau Alzaimer, toți aceștia primind sprijin.
Lunar, primim în poștă pungi gata pregătite, inscripționate cu scopul asociației, ziua în care se face colecția și se poate să conțină. Am un exemplu la ultima punguliță primită 🙂.
În interiorul punguliței se găsește o pungă mai mare, de mărimea unui sac. Fiecare asociație care lasă aceste pungi prin poștă, sfătuiesc donatorii ca în cazul în care plouă să pună toate hainele și/sau obiectele donate într-un sac, înainte ca acestea să fie pună în punga finală inscripționată cu datele asociației pentru care s-a donat.
În ziua colecției, punga cu obiectele donate poate fi lăsată la poartă, astfel încât să fie văzută de către cei ce colectează.
Iată ce spun cei de la Clothes Aid, cei de la care am pungulița din poze: ''Noi ajutăm să facem lucruri bune pentru organizațiile de binefacere din Marea Britanie și pentru planeta noastră. Oriunde locuiți, lucrați sau vă jucați prin umplerea uneia din pungile noastre de colectare puteți avea încredere în noi pentru a vă recicla rochiile, topurile, trusele de sport și fustele de balet în fonduri caritabile.
Creșterea fondurilor pentru caritate și reciclare este în centrul a ceea ce facem. Nu luăm nici un ban de la partenerii noștri de caritate, astfel încât fiecare lira pe care o primesc de la noi este un bonus. Iar anul trecut, marele public britanic ne-a ajutat să câștigăm peste 1,5 milioane de lire sterline. Ne luăm pălăria jos în fața voastră.''
Astfel obiectele și hainele care pentru noi și-au pierdut importanța, pot primi o nouă șansa într-un astfel de magazin.
De asemenea cei care vor, pot să ducă donația lor direct în magazin, sprijinind astfel și mai mult activitatea asociației.
Îmi place atât de mult această idee în care orice om poate ajuta, donându-și astfel lucrurile care nu le mai folosește.
Cât de mult mi-ar plăcea ca și acasă, în România, să întâlnesc tot mai multe magazine de caritate.
Voi ce părere aveți despre acest tip de magazine?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu