miercuri, 30 august 2017

Bagajele sunt pregătite...

Azi a fost ultima zi de muncă înainte de mica vacanță ce urmează, așa că după ce am ajuns acasă am început să împachetez din lucrurile ce le vom lua cu noi... Bagajul pentru Andres e cel care necesită cea mai mare atenție. 

O parte din lucruri le avem deja cumpărate, dar mai sunt câteva ce ne lipsesc și pe care le vom cumpăra mâine...pe ultima 100 de metri 😀.

Ochelarii de soare, cei de apă, slipul și pălăria așteaptă să dea întâlnire cu marea 😉.

Ajutor de nădejde


Pentru că deja e băiețel mare, Andres a contribuit în felul lui la făcut bagajele. Și pregătit pistolul pentru apă, găletușa și lopățica, dar și câteva forme pentru nisip. Știe că vom pleca la mare, că va avea la dispoziție apă din belșug și că o va putea explora cu tălpile goale pe nisipul fierbinte.

E atât de încântat, iar încântarea lui nu poate decât să ne bucure. Vrem ce e mai bun pentru el, iar această vacanță e bine-meritată pentru toți trei.

Pentru că el e super-eroul nostru, nu puteam decât să îl accesorizăm pe măsură, așa că Spiderman e la putere 😊.


Sper să pun în bagaje tot ceea ce avem nevoie și să nu uit nimic din ce e important. 

De luat cu noi!


Iată ce conține bagajul nostru:
- haine, în special tricouri și pantaloni scurți;
- încălțăminte de plajă;
- costum de baie;
- prosoape;
- rogojină pentru plajă;
- cremă de protecție solară;
- ochelari de soare;
- ochelari de apă;
- jucării pentru Andres;
- produse de igienă personală. 


Voi ce ați mai pus în bagajul vostru de vacanță?

duminică, 27 august 2017

Azi e despre el...

Septembrie 2010 a fost debutul meu în ale pedagogiei. Începeam atunci primul meu an în învățământ în calitate de profesoară de Religie Ortodoxă. Pentru că am terminat facultatea la Alba Iulia, binecuvântarea arhierească era valabilă pentru județele Alba și Mureș. Întrucât posturile în județul Alba erau puține și pentru a-ți face norma erai forțat obligat să mergi prin mai multe școli, am ales să merg în județul Mureș. 

Și iată-mă în septembrie 2010, profesoară la Zau de Câmpie, în județul Mureș. Orașul meu natal, Câmpia Turzii, era relativ aproape, dar chiar și așa acomodarea la Zau a fost destul de dificilă. După câteva luni îmi doream să termin cu bine primul an în învățământ și să mă întorc în Alba, cu riscul de a ''colinda'' mai multe școli pentru a-mi face norma. 

Atunci a apărut el...


În ianuarie 2011 l-am cunoscut pe el, cel care urma să fie confidentul meu pentru toată viața. Cel care mi-a schimbat cursul vieții într-o cu totul altă direcție 😊. Prima mea impresie despre el mă face și acum să râd. Ne amuzăm împreună de fiecare dată când ne amintim... Mi s-a părut că era înfumurat și încerca să pară superior. Următoarea întâlnire a avut loc la 2 luni distanță și de atunci am început să ne vedem aproape zilnic, astfel începând povestea noastră de dragoste. 

Exercițiu de recunoștință!


Cred că de mai bine de două săptămâni îmi tot propun să fac un exercițiu de recunoştință...mi-am propus să încerc 30 de zile de recunoștință. Am tot omis să încep acest exercițiu, dar sper să-l încep cât de curând.

Azi, în schimb vreau să fiu recunoscătoare lui...soțului meu.

Suntem născuți în aceeași zi, dar la un an fără o oră diferență. Suntem amândoi în zodia Fecioară, însă caracterele noastre sunt total diferite diferite. Eu am spiritul critic foarte dezvoltat, în schimb, el e foarte pacifist, eu sunt o agitată înnăscută, el e foarte calm și răbdător, eu sunt meticuloasă și perfecționistă, el e mai lejer din fire. Toate diferențele dintre noi nu fac decât să ne aproprie mai mult.

Azi îți sunt recunoscătoare ție, dragul meu...


Încep prin a-ți fi recunoscătoare că în urmă cu aproximativ 6 ani şi jumătate ai crezut în mine şi-n dragostea noastră şi mi-ai oferit sentimentele tale pure de dragoste, devenind astfel prietenul meu, confidentul meu, iubitul meu.

Îți sunt recunoscătoare pentru că deşi la început, am avut o perioadă de relație la distanță, eu fiind în România, iar tu fiind la muncă în Elveția, încrederea reciprocă a triumfat.

Îți sunt recunoscătoare pentru că în decembrie 2012 ne-am mutat împreună în prima noastră casă...

Îți sunt recunoscătoare pentru că în ciuda accidentării dinaintea nunții noastre nu ai renunța în a-mi oferi cel mai frumos dans și primul nostru dans în calitate de soț și soție.






                         


Îți sunt recunoscătoare pentru că în mai 2014 ne-am jurat iubire şi respect reciproc în fața lui Doamne Doamne și am devenit astfel o familie.

Îți sunt recunoscătoare, ție, soțul meu drag, că în perioada în care eram însărcinată ai fost alături de mine, mai ales atunci când nimic din ceea ce mâncam nu îi convenea băiețelului nostru, aflat atunci încă înăuntrul meu, preferai să stai alături de mine, chiar dacă poate nu era ceva tocmai plăcut.



Îți sunt recunoscătoare pentru că după ce Andres a venit pe lume, depresia post-natală nu a întârziat să apară, dar ai ştiut cum să gestionezi situația şi am depăşit împreună momentul.

Îți sunt recunoscătoare pentru că atunci când îl alăptam noaptea pe Andres te trezeai să mi-l aduci în pat, contribuind astfel amândoi la hrănirea şi creşterea lui.

îți sunt recunoscătoare pentru că ai lăsat după mine atunci când am vrut să încercăm să ne schimbăm apartamentul, deşi şansele erau destul de mici, m-ai lăsat să încerc şi împreună am reuşit.

Îți sunt recunoscătoare pentru că atunci când în concediu de maternitate fiind, m-ai susținut în proiectul meu Handmade by Florina.

Îți sunt recunoscătoare ție pentru că deşi la început am fost sceptică cu ideea de a pleca de acasă şi a începe o viață nouă undeva afară, ai continuat să insişti pe idee şi venind aici (în Anglia), mi-ai demonstrat că a fost alegerea cea mai bună pentru noi.

Îți sunt recunoscătoare pentru că e un tată minunat pentru Andres, oferindu-i exemplu cel bun, zilnic.

Îți sunt recunoscătoare că de cele mai multe ori te lași pe locul doi pentru ca nouă, lui Andres și mie, să ne fie bine.

Sunt atâtea lucruri pentru care ar trebuit să-ți mulțumesc şi să-ți fiu recunoscătoare.

Mulțumesc pentru toate dragul meu! Nădăjduiesc să fiu partenera ideală pentru tine!


Voi pentru ce sunteți recunoscători partenerilor voștri?

vineri, 25 august 2017

Oare cum arată Raiul?

Cu siguranță, cu toții, ați răsfoit măcar o dată cărți pentru copii în care Raiul este descris ca un loc în care curge lapte și miere, iar leii și leoparzii trăiesc împreună cu oamenii, jucându-se și bucurându-se împreună. 


De multe ori m-am întrebat în copilăria mea, oare cum  arată Raiul? 


În calitate de absolventă de Teologie, cred cu tărie că Raiul reprezintă prezența lui Dumnezeu și nici de cum lapte și miere în loc de râuri 😊. Pentru că după moartea noastră trupească, sufletul e cel care trăiește alături sau nu de Dumnezeu. Ei bine, pentru copii, prezența divinității poate fi comparată de multe ori printr-o relație armonioasă între om și mediul înconjurător. 

Vizita noastră la Richmond Park, ne-a purtat pentru câteva ore prin raiul copiilor. Am petrecut câteva ore alături de căprioare, care nu s-au simțit deloc stânjenite de prezența oamenilor. Ne-a putut apropia de ele la aproximativ 5 metri și le-am putut admira în toată splendoarea lor 😊. 

Richmond Park este cel mai întins parc urban din Europa și se întinde pe o suprafață de aproximativ 1000 de hectare. Are numeroase piste de biciclete, iar accesul cu mașina este permis prin parc, având ocazia de a parca mașina în interiorul parcului sau de a face vizita în parc cu mașina. 

Iubitorii de echitație sunt bineveniți în acest parc, având trasee bine delimitate pentru a practica acest sport. 

Frumusețea naturii ne încântă de fiecare dată, iar aici am putut admira căprioarele în mediul lor propice de viață şi deasemenea ne-am bucurat de verdeață în orice parte am privit 😍.

Andres a fost cel mai fericit!

Copil fericit = Părinți fericiți! 


Bucurați-vă de natură și iubiți-o în orice colț al lumii v-ați afla!






joi, 24 august 2017

Kew Gardens și aleea din vârful copacilor!

Atât eu, cât și soțul meu lucrăm în cursul săptămânii, iar sfârșiturile de săptămână le petrecem de cele mai multe ori, vizitând din atracțiile Londrei. 

În urmă cu câteva săptămâni am fost împreună cu familia mea și câțiva prieteni în Kew Gardens, Grădina botanică a Londrei. Vremea a ținut cu noi și a petrecut o Duminică frumoasă în aer liber, admirând diverse plante și flori, dar și atracții inedite, toate adunate într-o imensă grădină... Kew Garden. 

Timpul petrecut în grădina botanică a fost minunat. Am admirat atâtea plante, toate adunate ca să ne-mbucure privirile. Natura în sine, ne oferă permanent liniște și relaxare, iar acea duminică a fost într-adevăr o duminică relaxantă. 

Vă atașez câteva poze să vă încânt și vouă privirile 😊.












Cireașa de pe tort a ieșirii a fost plimbarea pe Aleea din vârful copacilor (Treetop Walkway), alee ce se află la 18 metri deasupra pământului și are o lungime de 200 metri. 

Imagine prelută
(https://www.kew.org/kew-gardens/attractions/treetop-walkway)







Dacă vrei să mergi e bine să verifici aici programul și prețul pentru intrare. 

Trebuie știut că biletul cumpărat la intrare e mai scump decât dacă este achiziționat online.

Adresa este :Royal Botanic Gardens, Kew, Richmond, Surrey, TW9 3AE. 

Metroul, trenul sau autobusul, fiecare dintre aceste mijloace de transport te pot duce către această grădină, așa că dacă ești la Londra sau plănuiești să ajungi ia în calcul acestă grădină și pune-o pe lista ta de ''Trebuie văzut!'' 

Voi cum vă petreceți zilele de Duminică? Vă plac ieșirile în aer liber? 

Încă puțin...

Zilele parcă au devenit mai lungi în ultimele două săptămâni și asa probabil pentru că aștept atât de mult concediul, de parcă nu mai vine... Este pentru prima dată când vom pleca în formula de 3, la mare...wow... cât de mult aștept.

Pe 1 septembrie vom pleca în Ibiza. De ce Ibiza? Pentru că a fost mai ieftin 😋...glumesc. Mi-ar fi plăcut să plecăm în Grecia, dar nu a fost să fie anul acesta...poate la anul 😉. 

Am ales Playa Es Cana, și avem rezervarea la un hotel de 3*, Azuline Hotel Coral Beach, și din recenziile citite, pare a fi un hotel potrivit pentru familii. Am făcut rezervarea prin Jet2holidays.com și avem totul inclus, asta pentru că nu vreau să-mi bat capul cu alte rezervări. E o vacanță pe care o aștept de atât de multă vreme și sper să fie la înălțime. Parcă am totuși o strângere de inimă pentru că nu știu cum va fi și dacă Andres va fi încântat de acestă nouă experiență. 

Zilele la serviciu trec destul de greu, știind că mai e doar o săptămână până la plecare și parcă văd că cele 7 zile petrecute pe insulă, vor zbura 😆. 

Sper să avem toți trei 7 zile de neuitat, să rămânem cu amintiri frumoase, să ne bucurăm de vacanță și să ne încărcăm bateriile pentru restul anului. 

Încă puțin...și voi fi în vacanță!

Voi unde v-ați relaxat vara acesta? Ce experiențe ați avut?  

marți, 22 august 2017

Magazinele de caritate și importanța lor!

Magazinele de caritate sunt foarte dese aici, în Anglia. Cred că fiecare zona are cel puțin un magazin de caritate. Am fost plăcut impresionată de aceste magazine.

Știu că în Târgu Mureș, orașul unde am locuit înainte să venim în Anglia, avea un singur Magazin de caritate aparținând Biserici Romano-Catolice.

De curând am avut ocazia să înțeleg cu funcționează aceste magazine. Fiecare magazin de caritate aparține unei asociații, ce are un scop bine definit, mai exact, copii sau vârstnici, bolnavi de cancer sau Alzaimer, toți aceștia primind sprijin.

Lunar, primim în poștă pungi gata pregătite, inscripționate cu scopul asociației, ziua în care se face colecția și se poate să conțină. Am un exemplu la ultima punguliță primită 🙂.



În interiorul punguliței se găsește o pungă mai mare, de mărimea unui sac. Fiecare asociație care lasă aceste pungi prin poștă, sfătuiesc donatorii ca în cazul în care plouă să pună toate hainele și/sau obiectele donate într-un sac, înainte ca acestea să fie pună în punga finală inscripționată cu datele asociației pentru care s-a donat. 

În ziua colecției, punga cu obiectele donate poate fi lăsată la poartă, astfel încât să fie văzută de către cei ce colectează. 

Iată ce spun cei de la Clothes Aid, cei de la care am pungulița din poze: ''Noi ajutăm să facem lucruri bune pentru organizațiile de binefacere din Marea Britanie și pentru planeta noastră. Oriunde locuiți, lucrați sau vă jucați prin umplerea uneia din pungile noastre de colectare puteți avea încredere în noi pentru a vă recicla rochiile, topurile, trusele de sport și fustele de balet în fonduri caritabile.
Creșterea fondurilor pentru caritate și reciclare este în centrul a ceea ce facem. Nu luăm nici un ban de la partenerii noștri de caritate, astfel încât fiecare lira pe care o primesc de la noi este un bonus. Iar anul trecut, marele public britanic ne-a ajutat să câștigăm peste 1,5 milioane de lire sterline. Ne luăm pălăria jos în fața voastră.''

Astfel obiectele și hainele care pentru noi și-au pierdut importanța, pot primi o nouă șansa într-un astfel de magazin. 

De asemenea cei care vor, pot să ducă donația lor direct în magazin, sprijinind astfel și mai mult activitatea asociației. 

Îmi place atât de mult această idee în care orice om poate ajuta, donându-și astfel lucrurile care nu le mai folosește. 

Cât de mult mi-ar plăcea ca și acasă, în România, să întâlnesc tot mai multe magazine de caritate. 

Voi ce părere aveți despre acest tip de magazine?

Vizită la Hampton Court Palace!!!

Zilele trecute, mai exact, Duminică am avut ocazia să mai descoperim ceva din acest imens oraș în care locuim, și anume Hampton Court Palace. 







Hampton Court Palace este un palat regal aflat la periferia Londrei, mai exact în zona 6 a acesteia... Acest palat a fost preferatul Regelui Henry al VIII-lea. Palatul datează din secolul al XVI- lea și e o adevărată sursă cunoaștere. 

Am fost plăcut impresionată să văd:

clădirea palatului
  • Aici am avut ocazia să vad Capela Regală, Dormitorul Regal, Sala unde se dădeau petreceri și multe alte încăperi ce dăiuniesc înca de la începutul secolului al XVI-lea. 














the Great Fountain Garden

Wow...această grădină m-a impresionat extrem de mult... Istoria spune ca erau 13 fântâni inițial, însă a mai rămas doar una. În această grădină Regina Anne, a plantat doar copaci de tisă; copacul de tisă fiind supranumit și arborele vieții și al morții . 







Royal Tennis Court
  • Nu vă imaginați că am văzut o adevărată sală de tenis, dar trebuie să ținem cont că a fost construită cu cinci secole în spatele nostru... Am văzut și evoluția mingii de tenis, aveți mai jos dovada :)

Rose Garden
  • Pentru că am ajuns să vizităm acest palat în luna august, grădina de trandafiri nu ne-a arătat atât de multă frumusețe, dar parfumul simțit acolo a fost unul îmbătător. Recomand vizitarea în lunile Mai-Iunie, cu siguranță această grădină îți ia privirile. 
Kitchen Garden
  • Grădina de zarzavaturi și de ce nu livada palatului, e mai recentă din câte am înțeles, are în jur de 150 de ani vechime, dar cuprinde diverse tipuri de fructe, legume și flori care creșteau și în secolul a XVIII- lea la acest palat. 

Maze ( Labirintul)

Fotografie preluată
(https://ro.pinterest.com/pin/445363850627718993/?lp=true) 
  • Labirintul a fost curiozitatea soțului meu. Ne-a plăcut tuturor senzația simțită. Am intrat într-un labirint construit din copăcei de tisă și ne-am pierdut pentru câtva timp :) 

The Magic Garden

  •  Această grădină a fost bucuria lui Andres, pentru că e un spațiu de joacă pentru copii și un loc de relaxare pentru părinți, aici am putut să ne destindem cu toții. Tot aici Andres s-a dat pe tobogan, s-a putut bălăcii în apă și de asemenea să se joace în nisip. 







Sfaturi pentru vizitatori:

- cumpărarea biletelor online e mai ieftină decât de la case;
- cu biletul pentru vizitarea palatului se pot vizita toate obiectivele din palat ( Maze și The Magic Garden au tarife separate în ideea în care sunt vizitatori speciali doar pentru aceste obiective, dar dacă ai bilet pe întreg palatul poți vizita și aceste două obiective);
- există parcare lângă palat;
- adresa palatului este :Hampton Court Palace, East Molesey, Surrey - KT8 9AU
- copiii până la 5 ani au intrare gratuită. 

vineri, 18 august 2017

Bucuria de a fi părinte!

Citeam astăzi un articol al Andreei Raicu despre copii...Mai exact, titlul articolului era ''E bine sau nu sa faci un copil?'' Eram atât de curioasă de conținut încât nu am stat prea mult pe gânduri înainte de a-l deschide sa-l citesc...

În articolul Andreei am regăsit unul din motivele pentru care ne-am mutat la Londra. Mi-a plăcut extrem de mult următoarea frază Eu una am ajuns la concluzia că pe un copil nu îl fac pentru mine, ca să “mă împlinească” și să-mi dea un rost, ci responsabilitatea mea este să îl aduc într-un loc în care să îi fie bine, să îi asigur toate condițiile în care să crească frumos – nu mă refer aici la cele materiale – și să-l ajut eu pe el, nu el pe mine, să-și facă un rost.spune Andreea Raicu pe blogul ei personal. 

Principalul motiv, după cum poate am mai spun și în alte postări, al mutării noastre la Londra a fost Andres și dorința noastră de a-i oferi ceva mai bun din toate punctele de vedere. 

Andres a apărut în viața noastră mai repede decât poate ne așteptam, dar nu a existat nici o clipă în care să regretăm venirea lui. Zilnic ne face fericiți. 

Dacă în primele luni de viață, când încă nu vorbea, ne cucerea cu câte un zâmbet sau o sclipire a ochilor săi minunați, azi are deja 2 ani și 7 luni și ne încântă zilnic cu vorbele sale. 

Dacă cineva m-ar întreba vreodată dacă ''E bine sau nu să faci un copil?'', răspunsul meu ar fi inevitabil E BINE... E bine, pentru că un copil scoate din tine ce e mai bun; și pentru el, tu reușești să oferi ce e mai bun. 

Sentimentele pe care le-am cunoscut în momentul în care am devenit mamă, nu pot fi descrise în cuvinte. Destul de des sunt întrebată de prietene care încă nu cunosc acest sentiment, ''cum e să fi mamă?''. Răspunsul meu... E UNIC...e un sentiment unic, ce nu poate fi descris în cuvinte. E nemaipomenit să fi mamă, e minunat, e tot ce poate fi mai frumos, e greu, dar e inedit. 

Totodată, un copil e parte din tine și astfel ceea ce oferi primești și ce sădești culegi... Copilul tău, e ''investiția'' ta inestimabilă. 


Cum zicea Părintele Nicolae Steinhardt ''Dăruind, vei dobândi!''


joi, 17 august 2017

Creșa din Romania vs creșa în Anglia!

Salut!

Azi vreau să vă povestesc despre experiența noastră cu creșa aici, în Anglia. Încă de cum am ajuns pe pământ britanic și am început atât eu cât și soțul meu serviciul, am început să ne gândim la necesitatea ca Andres să urmeze creșa. Era mai ușor pentru noi, dar și pentru el putând astfel să învețe mai repede să comunice în limba engleză. 

Procedura a durat aproximativ o lună, deoarece aveam nevoie ca Andres să fie înscris la medic, iar înscrierea la medic era condiționată de dovada noastră de adresă, lucru ce a împiedicat  înscrierea mai rapidă a lui în colectivitate. 

O dată ce am reușit cu înscrierea la medic, am depus actele la două grădinițe/creșe (nursery în limba engleză) aflate lângă locuința noastră. Una dintre ele ne-a acceptat fără nici o problemă, fiind privată mă gândesc că interesul era să aibă câți mai mulți copii. 

În 12 aprilie am depus actele, iar începând din 17 aprilie Andres a început acomodarea. Acomodarea a durat o săptămână și a fost gratuită, iar în acest timp noi (părinții lui) am putut sta alături de el în sala de joacă astfel încât să nu simtă creșa ca pe un loc străin. Oamenii erau noi, locul era unul nou, iar limbă străină în care se vorbea era și mai greu de înțeles pentru el. Treptat a început să se acomodeze. A fost foarte dificil la început, în condițiile în care Andres nu știa limba engleză, iar educatoarele și-am scris câteva fraze uzuale bilingve engleze/română, astfel încât să poată socializa cu el. 

Prețul ridicat ne-a determinat pentru început să-l ducem la creșă doar 2 zile pe săptămână, dar acum merge de Luni până Joi, astfel învață zilnic cât ceva nou. Deja interacționează cu copiii și comunică cu ei. Întreabă mereu cum se zice la cutare obiect în limba engleză și memorează acel cuvânt. Ne bucurăm alături de el în fiecare zi. 

Avantaje și dezavantaje la sistemul britanic privind creșa

Dezavantajele la sistemul britanic este costul destul de piperat și faptul că până la 3 ani, nu ai altă posibilitate decât să plătești. Sunt unele creșe care oferă 15 ore gratuite săptămânal încă de la vârsta de 2 ani, dar pentru aceste creșe trebuie să aplici cu mult timp înainte și de cele mai multe ori nu sunt aproape de casă. După vârsta de 3 ani, statul oferă 15 ore gratuite oricărui copil. 

Avantajele în schimb sunt multe...

  • dacă acasă (în România) în grupa de la creșă Andres avea 20 de colegi la o educatoare și 2 îngrijitoare, aici fiecare educator are în grija 4 copii, pe care îi urmărește îndeaproape; 
  • o dată făcută plata la creșă nu ți se mai cere nimic adițional...  ți se oferă inclusiv pampers, dacă copilul nu folosește toaleta;
  • copii sunt scoși la aer zilnic, dacă vremea le permite, în caz contrar, creșa are la dispoziție o sală de joacă ce imită destul de bine natura...În acea sală există numeroase plante, există zonă cu nisip, acvarii cu pești, toate aceste lucruri nu fac decât să le dezvolte cât mai mult cunoștințele despre mediul înconjurător. 
Am venit în Anglia cu gândul principal de a-i oferi lui Andres o viață mai bună și în fiecare zi trăim cu nădejdea că am făcut alegerea cea mai bună. 


Oriunde vă aflați, încercați să vă faceți viața cât mai frumoasă! 

Pe curând!

miercuri, 16 august 2017

Londra...călătorie sau viață nouă?

Hey!!! Salutare tuturor!!! 

A trecut ceva timp de când nu am mai postat nimic pe blog. Poate pentru că încercam să mă regăsesc într-o lume nouă... În februarie am luat împreună cu soțul meu decizia să încercăm altceva. Să încercăm o viață nouă pentru noi și copilul nostru și am ales Anglia, mai exact Londra. De ce?! E o întrebare la care nu știu dacă aș avea vreun răspuns. Poate pentru că avem prieteni aici...sau poate pentru că era o țară pe care încă nu o vizitasem. 

Inițial planul nostru a fost să venim într-o scurtă vizită și să ''vedem terenul''...dacă este sau nu pentru noi?! Ideea aceasta, însă a fost în mințile noastre doar pentru vreo câteva zile și a căzut foarte repede din planurilor noastre, astfel am zis că nu are rost să mai pierdem timpul. 

Zis și făcut...în martie ne-am mutat toți trei la Londra, iar la sfârșitul lunii martie eram deja angajați, atât eu cât și soțul meu. Pentru ca Andres să poată merge la creșă procedura a durat puțin mai mult, pentru că aveam nevoie de mai multe documente, dar în a doua jumătate a lunii Aprilie, Andres frecventa deja creșa. Și iată că viața noastră la Londra, intra pe făgașul normal. 

Venind aici, am descoperit că poți să rezolvi foarte simplu problemele administrative cu un calculator conectat la internet. Cred că acest lucru este în topul lucrurilor plăcute la Londra. Cu timpul am reușit să ne facem un program astfel încât să putem vizita diverse lucruri în timpul liber.

Viața pentru noi e mai frumoasă, chiar dacă vremea e specifică unei insule. Andres e fericit, pentru că e alături de noi și asta este cel mai important pentru noi, părinții lui. 

Fiți fericiți oriunde vă aflați!
Pe curând!